So, it seems like my CPU slot is being told there are no WUs available (I understand this is known), but my GPU slots are being told to connect to 192.0.2.1, and timing out.
I'm not here to whine, I get that this is a volunteer project, I just want to make sure I don't have something configured wrong.
06:13:46:Adding folding slot 02: READY cpu:13
06:13:46:Saving configuration to config.xml
06:13:46:<config>
06:13:46: <!-- Network -->
06:13:46: <proxy v=':8080'/>
06:13:46:
06:13:46: <!-- Folding Slots -->
06:13:46: <slot id='0' type='GPU'/>
06:13:46: <slot id='1' type='GPU'>
06:13:46: <gpu-index v='1'/>
06:13:46: </slot>
06:13:46: <slot id='2' type='CPU'/>
06:13:46:</config>
06:13:46:WU02:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:13:46:WU02:FS02:Assigned to work server 40.114.52.201
06:13:46:WU02:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY cpu:13 from 40.114.52.201
06:13:46:WU02:FS02:Connecting to 40.114.52.201:8080
06:13:47:Saving configuration to config.xml
06:13:47:<config>
06:13:47: <!-- Network -->
06:13:47: <proxy v=':8080'/>
06:13:47:
06:13:47: <!-- Folding Slots -->
06:13:47: <slot id='0' type='GPU'/>
06:13:47: <slot id='1' type='GPU'>
06:13:47: <gpu-index v='1'/>
06:13:47: </slot>
06:13:47: <slot id='2' type='CPU'/>
06:13:47:</config>
06:13:57:WARNING:WU00:FS00:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80
06:13:57:WU00:FS00:Connecting to 192.0.2.1:80
06:14:53:WARNING:WU01:FS01:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80
06:14:53:WU01:FS01:Connecting to 192.0.2.1:80
06:14:54:ERROR:WU02:FS02:Exception: 10002: Received short response, expected 512 bytes, got 0
06:14:55:WU02:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:14:55:WARNING:WU02:FS02:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
06:14:55:WU02:FS02:Connecting to 18.218.241.186:80
06:14:55:WARNING:WU02:FS02:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': No WUs available for this configuration
06:14:55:ERROR:WU02:FS02:Exception: Could not get an assignment
06:15:12:ERROR:WU00:FS00:Exception: Failed to connect to 192.0.2.1:80: Operation timed out
06:15:55:WU02:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:15:55:WARNING:WU02:FS02:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
06:15:55:WU02:FS02:Connecting to 18.218.241.186:80
06:15:55:WARNING:WU02:FS02:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': No WUs available for this configuration
06:15:55:ERROR:WU02:FS02:Exception: Could not get an assignment
06:16:08:ERROR:WU01:FS01:Exception: Failed to connect to 192.0.2.1:80: Operation timed out
06:16:08:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:16:08:WU01:FS01:Assigned to work server 192.0.2.1
06:16:08:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:1:Tahiti XT [Radeon HD 7970] from 192.0.2.1
06:16:08:WU01:FS01:Connecting to 192.0.2.1:8080
06:17:24:WARNING:WU01:FS01:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80
06:17:24:WU01:FS01:Connecting to 192.0.2.1:80
06:17:32:WU02:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:17:32:WARNING:WU02:FS02:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
06:17:32:WU02:FS02:Connecting to 18.218.241.186:80
06:17:32:WARNING:WU02:FS02:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': No WUs available for this configuration
06:17:32:ERROR:WU02:FS02:Exception: Could not get an assignment
Trouble getting going....
Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team
-
- Site Admin
- Posts: 8002
- Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
- Hardware configuration: Mac Studio M1 Max 32 GB smp6
Mac Hack i7-7700K 48 GB smp4 - Location: W. MA
Re: Trouble getting going....
For some reason your 7970 is getting redirected as if it is an unsupported GPU. I can not see any particular reason why from the log section you have posted. I looked up an entry for the 7900 series cards in the current GPUs.txt file and it is marked as supported.
Could you post the first 200 lines of the log, you may need to click on the Refresh button if copying from the log window in FAHControl. Also could you post the device ID of your video card, an utility like GPU-Z can provide that.
Could you post the first 200 lines of the log, you may need to click on the Refresh button if copying from the log window in FAHControl. Also could you post the device ID of your video card, an utility like GPU-Z can provide that.
-
- Posts: 2
- Joined: Fri Mar 20, 2020 6:12 am
Re: Trouble getting going....
Sure!
I think this has the device ID you're looking for?
And this is the beginning of the log:
I think this has the device ID you're looking for?
Code: Select all
AMD FirePro D700:
Chipset Model: AMD FirePro D700
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 6 GB
Vendor: AMD (0x1002)
Device ID: 0x6798
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-C3861J-687
VBIOS Version: 113-C3861XA-028
EFI Driver Version: 01.0D.687
Automatic Graphics Switching: Supported
gMux Version: 4.0.11 [3.2.8]
Metal: Supported, feature set macOS GPUFamily2 v1
Connection Type: No Display Connected
Code: Select all
*********************** Log Started 2020-03-20T06:00:32Z ***********************
06:00:32:************************* Folding@home Client *************************
06:00:32: Website: https://foldingathome.org/
06:00:32: Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
06:00:32: Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
06:00:32: Args:
06:00:32: Config: /Library/Application Support/FAHClient/config.xml
06:00:32:******************************** Build ********************************
06:00:32: Version: 7.5.1
06:00:32: Date: May 11 2018
06:00:32: Time: 12:57:01
06:00:32: Repository: Git
06:00:32: Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
06:00:32: Branch: master
06:00:32: Compiler: GNU 4.2.1 Compatible Apple LLVM 7.3.0 (clang-703.0.31)
06:00:32: Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mmacosx-version-min=10.6
06:00:32: -Wno-unused-local-typedefs
06:00:32: Platform: darwin 15.6.0
06:00:32: Bits: 64
06:00:32: Mode: Release
06:00:32:******************************* System ********************************
06:00:32: CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1680 v2 @ 3.00GHz
06:00:32: CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 62 Stepping 4
06:00:32: CPUs: 16
06:00:32: Memory: 32.00GiB
06:00:32:Free Memory: 29.82GiB
06:00:32: Threads: POSIX_THREADS
06:00:32: OS Version: 10.15
06:00:32:Has Battery: false
06:00:32: On Battery: false
06:00:32: UTC Offset: -7
06:00:32: PID: 172
06:00:32: CWD: /Library/Application Support/FAHClient
06:00:32: OS: Darwin 19.3.0 x86_64
06:00:32: OS Arch: AMD64
06:00:32: GPUs: 2
06:00:32: GPU 0: Bus:2 Slot:0 Func:0 AMD:5 Tahiti XT [Radeon HD 7970]
06:00:32: GPU 1: Bus:6 Slot:0 Func:0 AMD:5 Tahiti XT [Radeon HD 7970]
06:00:32: CUDA: Not detected: Failed to open dynamic library 'libcuda.dylib':
06:00:32: dlopen(libcuda.dylib, 1): image not found
06:00:32: OpenCL: Not detected: Failed to open dynamic library 'libOpenCL.dylib':
06:00:32: dlopen(libOpenCL.dylib, 1): image not found
06:00:32:***********************************************************************
06:00:32:<config>
06:00:32: <!-- Network -->
06:00:32: <proxy v=':8080'/>
06:00:32:
06:00:32: <!-- Folding Slots -->
06:00:32: <slot id='0' type='GPU'/>
06:00:32:</config>
06:00:32:Trying to access database...
06:00:34:Successfully acquired database lock
06:00:34:Enabled folding slot 00: READY gpu:0:Tahiti XT [Radeon HD 7970]
06:00:34:ERROR:No compute devices matched GPU #0 AMD:5 Tahiti XT [Radeon HD 7970]. You may need to update your graphics drivers.
06:00:34:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:00:35:WU00:FS00:Assigned to work server 192.0.2.1
06:00:35:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY gpu:0:Tahiti XT [Radeon HD 7970] from 192.0.2.1
06:00:35:WU00:FS00:Connecting to 192.0.2.1:8080
06:01:54:WARNING:WU00:FS00:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80
06:01:54:WU00:FS00:Connecting to 192.0.2.1:80
06:02:16:FS00:Converted slot from GPU to 00: READY cpu:15
06:02:16:Saving configuration to config.xml
06:02:16:<config>
06:02:16: <!-- Network -->
06:02:16: <proxy v=':8080'/>
06:02:16:
06:02:16: <!-- Folding Slots -->
06:02:16: <slot id='0' type='CPU'/>
06:02:16:</config>
06:02:36:Saving configuration to config.xml
06:02:36:<config>
06:02:36: <!-- Network -->
06:02:36: <proxy v=':8080'/>
06:02:36:
06:02:36: <!-- Folding Slots -->
06:02:36: <slot id='0' type='CPU'/>
06:02:36:</config>
06:03:12:ERROR:WU00:FS00:Exception: Failed to connect to 192.0.2.1:80: Operation timed out
06:03:12:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:03:13:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
06:03:13:WU00:FS00:Connecting to 18.218.241.186:80
06:03:13:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': No WUs available for this configuration
06:03:13:ERROR:WU00:FS00:Exception: Could not get an assignment
06:04:12:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:04:13:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
06:04:13:WU00:FS00:Connecting to 18.218.241.186:80
06:04:13:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': No WUs available for this configuration
06:04:13:ERROR:WU00:FS00:Exception: Could not get an assignment
06:05:50:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:05:50:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
06:05:50:WU00:FS00:Connecting to 18.218.241.186:80
06:05:50:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': No WUs available for this configuration
06:05:50:ERROR:WU00:FS00:Exception: Could not get an assignment
06:06:11:FS00:Converted slot from CPU to 00: READY gpu:0:Tahiti XT [Radeon HD 7970]
06:06:11:Saving configuration to config.xml
06:06:11:<config>
06:06:11: <!-- Network -->
06:06:11: <proxy v=':8080'/>
06:06:11:
06:06:11: <!-- Folding Slots -->
06:06:11: <slot id='0' type='GPU'/>
06:06:11:</config>
06:06:40:Saving configuration to config.xml
06:06:40:<config>
06:06:40: <!-- Network -->
06:06:40: <proxy v=':8080'/>
06:06:40:
06:06:40: <!-- Folding Slots -->
06:06:40: <slot id='0' type='GPU'/>
06:06:40:</config>
06:08:27:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:08:27:WU00:FS00:Assigned to work server 192.0.2.1
06:08:27:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY gpu:0:Tahiti XT [Radeon HD 7970] from 192.0.2.1
06:08:27:WU00:FS00:Connecting to 192.0.2.1:8080
06:08:35:Adding folding slot 01: READY gpu:1:Tahiti XT [Radeon HD 7970]
06:08:35:Saving configuration to config.xml
06:08:35:<config>
06:08:35: <!-- Network -->
06:08:35: <proxy v=':8080'/>
06:08:35:
06:08:35: <!-- Folding Slots -->
06:08:35: <slot id='0' type='GPU'/>
06:08:35: <slot id='1' type='GPU'>
06:08:35: <gpu-index v='1'/>
06:08:35: </slot>
06:08:35:</config>
06:08:36:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
06:08:36:WU01:FS01:Assigned to work server 192.0.2.1
06:08:36:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:1:Tahiti XT [Radeon HD 7970] from 192.0.2.1
Re: Trouble getting going....
GPU folding is not supported on the Mac. You'll have to stick to CPU folding.